- Online e-learning
- 24/7 adgang til kurset
- Support
- Adgang til materiale
- Certifikat
Fødevarehygiejne kursus
Få styr på fødevaresikkerheden med vores online kursus! Lær om hygiejneprocedurer og mikroorganismer for sikker fødevarehåndtering.
Bestil kursusCertificeret
DKK 995
ekskl. momsDu lærer om
Dette kursus giver dig den nødvendige viden og færdigheder til at overholde lovgivning og regler inden for fødevarehygiejne. Du lærer om egenkontrol, risikovurdering, mikrobiologi og hygiejneprincipper, relevant for dig der arbejder med fødevarer. Kurset fokuserer også på korrekt håndtering, opbevaring, tilberedning og nedkøling af fødevarer samt vigtigheden af personlig hygiejne. Alt dette er afgørende for at opretholde fødevaresikkerheden.
Som ansat er det din arbejdsgivers ansvar at sikre, at du har den nødvendige viden og færdigheder til at arbejde sikkert med fødevarer. Dette kursus hjælper med at opfylde disse krav og bidrager til at holde fødevaresikkerheden i top.
Sted
Dette er et af vores e-learning kurser. Derfor er kurset online, og du kan tage det, hvor og hvornår det passer dig - lige her på portalen.
Målgruppe
Dette kursus er henvendt de personer, der arbejder direkte med håndtering, tilberedning, servering eller produktion af fødevarer.
Udbytte
Kurset i fødevarehygiejne giver dig de nødvendige færdigheder til sikker håndtering, tilberedning og opbevaring af fødevarer. Du vil lære vigtige procedurer og retningslinjer, der sikrer, at du kan overholde lovgivningen og sikre fødevaresikkerheden. Kurset giver dig den faglige viden og ekspertise, der kræves for at arbejde effektivt og sikkert med fødevarer i enhver situation
Tid
Dette kursus tager omkring 3 timer at gennemføre. Kurset vil være tilgængeligt i 45 dage fra tilmeldingsdatoen. Herefter vil tilmeldingen udløbe.
Kursusplan
Introduktion og beskrivelse af kursets indhold
Gennemgang af risici vedr. fødevarehygiejne og fødevarehåndtering
Gennemgang af hvad god køkkenhygiejne er
Beskrivelse af hygiejneprincipper for forskellige fødevarer
Gennemgang af kravene omhandlende opvarmning af fødevarer
Gennemgang af kravene omhandlende nedkøling af fødevarer
Kontrol af rutiner og procedurer
Introduktion til lovgivning samt myndighedskontrol
Afsluttende prøve med spørgsmål
Opsummering og afrunding af kurset
Det formelle
Dette kursus er baseret på den aktuelle lovgivning på området og bygger på den almene praksis for fødevarehygiejne. Kurset vil være tilgængeligt i 45 dage fra tilmeldingsdatoen. Herefter vil tilmeldingen udløbe. Selve kurset tager cirka 3-timer at gennemføre. Du har 5 forsøg til at gennemføre hver lektion. Formår du ikke at gennemføre en af lektionerne, vil du ikke modtage et kursusbevis.
Det er muligt at genbesøge kurset, så længe dit certifikat er aktivt. Desuden er det muligt at downloade kursusmateriale (tabeller, skemaer og lignende), som du efterfølgende kan anvende. Hvis du allerede har taget kurset, kan du finde det ved at logge ind her.
Har I mange tilmeldinger, så udfyld denne blanket og send til vores support
DownloadKom i gang med det samme
Gå til webshopSted
Dette er et af vores e-learning kurser. Derfor er kurset online, og du kan tage det, hvor og hvornår det passer dig - lige her på portalen.
Målgruppe
Dette kursus er henvendt de personer, der arbejder direkte med håndtering, tilberedning, servering eller produktion af fødevarer.
Udbytte
Kurset i fødevarehygiejne giver dig de nødvendige færdigheder til sikker håndtering, tilberedning og opbevaring af fødevarer. Du vil lære vigtige procedurer og retningslinjer, der sikrer, at du kan overholde lovgivningen og sikre fødevaresikkerheden. Kurset giver dig den faglige viden og ekspertise, der kræves for at arbejde effektivt og sikkert med fødevarer i enhver situation.
Tid
Dette kursus tager omkring 3 timer at gennemføre. Kurset vil være tilgængeligt i 45 dage fra tilmeldingsdatoen. Herefter vil tilmeldingen udløbe.
Det lærer du
Dette kursus giver dig den nødvendige viden og færdigheder til at overholde lovgivning og regler inden for fødevarehygiejne. Du lærer om egenkontrol, risikovurdering, mikrobiologi og hygiejneprincipper, relevant for dig der arbejder med fødevarer. Kurset fokuserer også på korrekt håndtering, opbevaring, tilberedning og nedkøling af fødevarer samt vigtigheden af personlig hygiejne. Alt dette er afgørende for at opretholde fødevaresikkerheden.
Som ansat er det din arbejdsgivers ansvar at sikre, at du har den nødvendige viden og færdigheder til at arbejde sikkert med fødevarer. Dette kursus hjælper med at opfylde disse krav og bidrager til at holde fødevaresikkerheden i top.
Kursusplan
1. Indledning
Introduktion og beskrivelse af kursets indhold
2. Mikrobiologi
Gennemgang af risici vedr. fødevarehygiejne og fødevarehåndtering
3. God køkkenhygiejne
Gennemgang af hvad god køkkenhygiejne er
4. Hygiejneprincipper for fødevarer
Beskrivelse af hygiejneprincipper for forskellige fødevarer
5. Opvarmning af fødevarer
Gennemgang af kravene omhandlende opvarmning af fødevarer
6. Nedkøling af fødevarer
Gennemgang af kravene omhandlende nedkøling af fødevarer
7. Egenkontrol
Kontrol af rutiner og procedurer
8. Myndighedskontrol og lovgivning
Introduktion til lovgivning samt myndighedskontrol
9. Afsluttende prøve
Afsluttende prøve med spørgsmål
10. Afslutning
Opsummering og afrunding af kurset
Det formelle
Dette kursus er baseret på den aktuelle lovgivning på området og bygger på den almene praksis for fødevarehygiejne. Kurset vil være tilgængeligt i 45 dage fra tilmeldingsdatoen. Herefter vil tilmeldingen udløbe. Selve kurset tager cirka 3-timer at gennemføre. Du har 5 forsøg til at gennemføre hver lektion. Formår du ikke at gennemføre en af lektionerne, vil du ikke modtage et kursusbevis.
Det er muligt at genbesøge kurset, så længe dit certifikat er aktivt. Desuden er det muligt at downloade kursusmateriale (tabeller, skemaer og lignende), som du efterfølgende kan anvende. Hvis du allerede har taget kurset, kan du finde det ved at logge ind her.