- Online e-learning
- 24/7 adgang til kurset
- Support
- Adgang til materiale
- Certifikat
Håndhygiejne (minikursus)
Forebyg smittespredning med korrekt og effektiv håndhygiejne.
Bestil kursusCertificeret
DKK 395
ekskl. momsDet lærer du
Dette kursus giver dig den nødvendige viden og praktiske forståelse for korrekt håndhygiejne i fødevarebranchen og sundheds- og omsorgssektoren. Du lærer, hvordan håndhygiejne spiller en central rolle i at forebygge smitte, sikre hygiejne og beskytte både forbrugere og sårbare borgere.
Kurset dækker alt fra håndvask og brug af hånddesinfektion til korrekt anvendelse af værnemidler og handsker. Du får indsigt i, hvornår og hvordan hænder skal rengøres, og hvorfor det er vigtigt – både i forbindelse med fødevarehåndtering og tæt borgerkontakt.
Sted
Dette kursus er 100 % online som e-learning, så du kan gennemføre det, når og hvor det passer dig - direkte her på portalen.
Målgruppe
Kurset henvender sig til medarbejdere i fødevareproduktion, storkøkkener, plejehjem, hospitaler og øvrige enheder inden for sundheds- og omsorgssektoren.
Udbytte
Formålet med kurset er at give medarbejdere i fødevarebranchen og sundhedssektoren den nødvendige indsigt i korrekt håndhygiejne, så de effektivt kan forebygge smittespredning og beskytte både forbrugere og sårbare borgere mod bakterier og vira.
Tid
Dette kursus tager omkring 1 time at gennemføre. Kurset vil være tilgængeligt i 45 dage fra tilmeldingsdatoen. Herefter vil tilmeldingen udløbe.
Kursusplan
Introduktion og beskrivelse af kursets indhold.
Typiske smitsomme sygdomme, aktuelle sygdomme og mulige epidemier og ved mistanke om smitte eller sygdom.
Ansvarsfordeling, generelle arbejdsmiljøer, fødevareproducerende virksomheder og sundheds- og omsorgssektoren.
Håndvask og desinfektion af hænder.
Hvornår og hvordan du skal anvende personlige værnemidler.
Supplerende materiale, links til kilder og officielle vejledninger fra myndigheder og styrelser.
Det formelle
Helt grundlæggende er formålet med dette kursus at lære dig om håndhygiejne og til en vis grad også brug af personlige værnemidler samt metoder til at undgå smittespredning. Kurset vil være tilgængeligt i 45 dage fra tilmeldingsdatoen. Herefter vil tilmeldingen udløbe. Selve kurset tager cirka 1 time at gennemføre. Du har 5 forsøg til at gennemføre hver lektion. Formår du ikke at gennemføre en af lektionerne, vil du ikke modtage et kursus bevis.
Det er muligt at genbesøge kurset, så længe dit certifikat er aktivt. Hvis du allerede har taget kurset, kan du finde det ved at logge ind her.
Har I mange tilmeldinger, så udfyld denne blanket og send til vores support
DownloadKom i gang med det samme
Gå til webshopSted
Dette kursus er 100 % online som e-learning, så du kan gennemføre det, når og hvor det passer dig - direkte her på portalen.
Målgruppe
Kurset henvender sig til medarbejdere i fødevareproduktion, storkøkkener, plejehjem, hospitaler og øvrige enheder inden for sundheds- og omsorgssektoren.
Udbytte
Formålet med kurset er at give medarbejdere i fødevarebranchen og sundhedssektoren den nødvendige indsigt i korrekt håndhygiejne, så de effektivt kan forebygge smittespredning og beskytte både forbrugere og sårbare borgere mod bakterier og vira.
Tid
Dette kursus tager omkring 1 time at gennemføre. Kurset vil være tilgængeligt i 45 dage fra tilmeldingsdatoen. Herefter vil tilmeldingen udløbe.
Kursusplan
1. Indledning
Introduktion og beskrivelse af kursets indhold
2. Sygdomme og smittespredning
Typiske smitsomme sygdomme, aktuelle sygdomme og mulige epidemier og ved mistanke om smitte eller sygdom
3. Risikovurdering
Ansvarsfordeling, generelle arbejdsmiljøer, fødevareproducerende virksomheder og sundheds- og omsorgssektoren.
4. God håndhygiejne
Håndvask og desinfektion af hænder
5. Brug af personlige værnemidler
Hvornår og hvordan du skal anvende personlige værnemidler
6. Afslutning
Supplerende materiale, links til kilder og officielle vejledninger fra myndigheder og styrelser.
Det formelle
Helt grundlæggende er formålet med dette kursus at lære dig om håndhygiejne og til en vis grad også brug af personlige værnemidler samt metoder til at undgå smittespredning. Kurset vil være tilgængeligt i 45 dage fra tilmeldingsdatoen. Herefter vil tilmeldingen udløbe. Selve kurset tager cirka 4,5 timer at gennemføre. Du har 5 forsøg til at gennemføre hver lektion. Formår du ikke at gennemføre en af lektionerne, vil du ikke modtage et kursus bevis.
Det er muligt at genbesøge kurset, så længe dit certifikat er aktivt. Hvis du allerede har taget kurset, kan du finde det ved at logge ind her.